Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل اوراسیا گفت: باید بدانیم که ایران همچنان در مورد سد ایلی‌سو واکنش جدی به عمل نیاورده است؛ این بی‌عملی می‌تواند باعث شود که برای ما مشکلات بسیاری به وجود بیاید.

به گزارش مشرق، ابراهیم فراهانی، کارشناس مسائل اوراسیا با اشاره به احداث سد ایلی‌سو توسط ترکیه، اظهار داشت: ترکیه  درباره آب‌هایی که از این کشور سرچشمه می‌گیرد، طرح‌هایی دارد؛ به خصوص دجله در سوریه و فرات در عراق که دجله در آخر به هورالعظیم می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ببینید: فیلم/ خطرات ساخت سد ترکیه بر روی دجله

وی افزود: این کشور چند سال قبل با طرح «گاپ» برای جمع‌آوری آب‌ها و استفاده از نیروی آب با زدن سد برای تولید انرژی پاک برق اقدام کرده است و بعد از تحولاتی که منجر به تضعیف دو دولت عراق و سوریه شد،  ترکیه از این فرصت استفاده کرد و پیرو نبود دولت مرکزی قوی در بغداد و دمشق، توانست حق‌آبه این کشورها را کم کرده و سوء‌استفاده کند.

بیشتر بخوانید: تبعات سد جدید ترکیه برای ایران

این کارشناس مسائل اوراسیا اضافه کرد: با اشاره به برخی از اظهارات رئیس جمهور ترکیه، افزود: در چند سال گذشته، اردوغان این نکته را متذکر شده است که اگر شما نفت دارید، من هم آب دارم و وقتی شما نفت خود را صادر می‌کنید و پول می‌گیرید، شما هم باید برای دریافت حق‌آبه خود پول پرداخت کنید.

وی تاکید کرد: باتوجه به شرایط فعلی غرب آسیا،  جنگ قرن ۲۱ را بعد از جنگ ترونی، جنگ بر سر آب می‌دانند زیرا خاورمیانه (غرب آسیا) آب کمی دارد و با توجه به تحولات زیست محیطی اتفاق افتاده، بارش‌های کم و گرم شدن زمین، اثر آن بر قسمت‌های بیابانی بسیار زیاد است.

فراهانی در پایان تصریح کرد: در مورد ایران باید بدانیم که ایران همچنان در مورد این سد واکنش جدی به عمل نیاورده است؛ این بی‌عملی می‌تواند باعث شود که برای ما مشکلات بسیاری به وجود بیاید.

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان ترکیه ایران سد ایلیسو وزارت امور خارجه بغداد خاورمیانه عراق دولت عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۷۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت ایران و ترکیه به ۱.۳۶۴ میلیارد دلار رسید

به گزارش خبرگزاری مهر آمارهای منتشرشده توسط اداره آمار ترکیه نشان می‌دهد مبادلات تجاری ایران و ترکیه در سه ماه نخست ۲۰۲۴ به یک میلیارد و ۳۶۴ میلیون دلار رسیده است.

مبادلات تجاری دو کشور در این دوره نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۱۶ درصدی داشته است. در سه ماهه نخست سال میلادی گذشته یک میلیارد و ۶۳۵ میلیون دلار کالا بین دو کشور مبادله شده بود.

افت مبادلات تجاری دو کشور در این دوره مربوط به افت واردات ترکیه از ایران بوده است. ترکیه در ماه‌های ژانویه تا مارس سال میلادی گذشته، ۹۳۴ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود؛ این رقم با افت ۴۱ درصدی در سه‌ماهه نخست امسال به ۵۴۷ میلیون دلار رسیده است.

در عین حال صادرات ترکیه به ایران در سه‌ماهه نخست امسال با رشد ۱۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۸۱۷ میلیون دلار رسیده است. ترکیه در سه‌ماهه نخست سال قبل، ۷۰۱ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود.

براساس این گزارش، مبادلات تجاری ایران با این کشور در سال ۲۰۲۳ به ۵ میلیارد و ۴۹۰ میلیون دلار رسیده بود. ترکیه در این سال ۳ میلیارد و ۳۱۰ میلیون دلار کالا به ایران صادر و ۲ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود.

کد خبر 6093986 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • صادرات دومین محموله ریلی افغانستان به ترکیه
  • حرکت دومین محموله ریلی افغانستان از مسیر ایران به ترکیه
  • نبود ناوگان حمل ونقل عمومی از مشکلات ایجاد ترافیک سنندج
  • از دجله تا راین!/کدام کشور اروپایی رکورددار تجهیز صدام به تسلیحات شیمیایی بود؟
  • کمبود پارکینگ و نبود ناوگان حمل ونقل عمومی از مشکلات ایجاد ترافیک در سنندج
  • پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس آینده
  • تجارت ایران و ترکیه به ۱.۳۶۴ میلیارد دلار رسید
  • صنایع عسلویه مشکلات شدید ترافیکی برای «شیرینو» به وجود آورده است
  • پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس آینده
  • ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان