Web Analytics Made Easy - Statcounter

ترکیه و مصر دور دوم مذاکرات خود را چهار ماه پس از دور اول انجام دادند و قاهره در این دور بر برخی خواسته‌هایی که قاهره آن را نمی‌پذیرد، تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه عربی۲۱، عمر چلیک، سخنگوی حزب عدالت و توسعه ترکیه اظهار کرد: روابط دو کشور ترکیه و مصر در مسیر عادی شدن است و برگزاری دور دوم مذاکرات دو کشور در آنکارا نشان‌دهنده پیشروی مرحله دیگری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چلیک گفت: ما روابط تاریخی و دوستانه داشته و بابت دریای مدیترانه که در آن اشتراک داریم، مسؤولیت‌هایی بر عهده ما است.

روزنامه حریت چاپ ترکیه اما با اشاره به اینکه مذاکراتی که از طریق دستگاه‌های اطلاعاتی آغاز شدند، میان وزارت خارجه‌های دو کشور ادامه دارند، نوشت: قاهره بر خواسته‌های خود که عربستان و امارات پشت آنها هستند، پافشاری دارد و دشوار است که آنکارا با آنها موافقت کند.

این روزنامه در ادامه نوشت: یکی از خواسته‌هایی که امارات و عربستان پشت آن قرار دارند و مصر بر آن اصرار می‌کند، خروج نیروهای ترکیه‌ای از لیبی است.

از دیگر خواسته‌های مطرح شده این است که آنکارا تعدادی از اعضای گروه اخوان المسلمین را به قاهره تحویل دهد.

حریت در ادامه به صحبت‌های سامح شکری، وزیر خارجه مصر در گفتگو با خبرگزاری بلومبرگ اشاره کرده و به نقل از او نوشت: مشکلات مهمی میان دو کشور وجود دارند که اگر حل شوند، امکان ازسرگیری روابط میان دو کشور تا پایان سال جاری میلادی وجود دارد.

این روزنامه ترکیه‌ای نوشت: رویکرد آنکارا نسبت به این خواسته‌ها مثبت نیست و محقق شدن آنها دشوار است، در واقع مقامات آنکارا تاکید دارند عمل به خواسته‌های مصر، امارات و عربستان که با منافع ملی‌اش تضاد دارند، ممکن نیست اما می‌توان در نتیجه مذاکرات زمینه مشترکی ایجاد کرد.

روزنامه "خبر ترک" نیز فاش کرد: قاهره از آنکارا خواسته ۱۵ عضو گروه اخوان المسلمین را که در ترکیه اقامت دارند، تحویل دهد.

خبر ترک در ادامه نوشت: پس از گذشت نزدیک به چهار سال، مصر، عربستان، امارات و بحرین محاصره اعمال شده بر قطر را لغو کردند و پس از آن دوحه پیشنهاد داد برای بهبود روابط میان این کشورها و ترکیه گفتگویی آغار شود و این گفتگو موجب همگرایی تدریجی میان این کشورها و ترکیه شد اما عادی‌سازی روابط کار آسانی نیست.

این روزنامه در ادامه نوشت: در پی حمایت دیپلماتیک و غیرمستقیم آنکارا از گروه اخوان المسلمین پس از بهار عربی و موضعگیری آن نسبت به برکناری محمد مرسی، رئیس جمهور پیشین مصر در کودتای نظامی ارتش این کشور، برخی اقدامات دیپلماتیک جدید در حال انجام هستند.

همچنین خبر ترک نوشت: ترکیه از طریق این همگرایی تلاش می‌کند به حالت انزوای خود در منطقه پایان داده و اقتصادش را بهبود بخشد در حالی که سه کشور عربی دیگر (قطر، امارات و عربستان) به دنبال تغییر دادن موضعگیری مصر نسبت به اخوان المسلمین و وضعیت سوریه هستند.

روزنامه یاد شده با اشاره به خواسته مصر از ترکیه برای تحویل دادن ۱۵ عضو اخوان و مخالفت ترکیه با آن، نوشت: ترکیه هرگز آنها را تحویل نخواهد داد اما احتمالا از آنها می‌خواهد به کشور دیگری بروند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مصر تركيه اخوان المسلمین دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۱۷۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلومبرگ: ترکیه روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد

آفتاب‌‌نیوز :

پس از ادعای تل‌آویو مبنی بر اینکه آنکارا نیز مانع دسترسی کشور‌های ثالث به بنادر ترکیه جهت تجارت با اسراییل شده است، ترکیه روابط تجاری خود با رژیم صهیونیستی به طور کامل به حالت تعلیق درآورد.

بلومبرگ به نقل از دو مقام ترکیه‌ای آگاه به امور مدعی شد که تمام صادرات و واردات ترکیه به مقصد و از مبدا اسراییل، تعلیق شده است.

یسرائیل کاتز، وزیر خارجه صهیونیست‌ها به طور جداگانه مدعی شد که آنکارا همچنین اقدام به ممانعت از واردات و صادرات مرتبط با اسراییل در بنادر ترکیه کرده است. وی با متهم کردن آنکارا به نقض توافقات تجاری با تل‌آویو، گفت که به «وزارت خارجه اسراییل دستور داده است تا با تمرکز بر سایر کشورها، به‌دنبال جایگزین باشند.»

وزیر خارجه صهیونیست‌ها درباره اینکه کدام بنادر ترکیه از مراودات تجاری با تل‌آویو ممانعت به عمل آورده‌اند، شفاف‌سازی نکرد. به گفته یک منبع دیپلماتیک به المانیتور، وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در حال حاضر تاثیرات تصمیم ترکیه درباره توقف صادرات را تایید کرده است.

ترکیه در ماه آوریل اعلام کرد این کشور تا زمان اعلام آتش‌بس در نوار غزه، صادرات طیف گسترده‌ای از محصولات خود را به اسراییل محدود خواهد کرد. براساس اعلام وزارت تجارت ترکیه، این محدودیت ۵۴ محصول مختلف شامل آهن، سنگ مرمر، فولاد، سیمان، آلومینیوم، آجر، کود شیمیایی، تجهیزات ساختمانی و همچنین سوخت موشک و هواپیما را شامل می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • ترکیه به توقف تجارت با اسرائیل تا زمان آتش بس دائمی غزه ادامه می‌دهد
  • ترکیه همه روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد
  • ترکیه تجارت با اسرائیل را به طور کامل متوقف کرد
  • بلومبرگ: ترکیه روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد
  • ترکیه تمام روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد
  • سیل و آب‌گرفتگی در خیابان‌های آنکارا + فیلم
  • بارش سیل آسا در پایتخت ترکیه
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • از بیرانوند اصرار، از پزشکان پرسپولیس انکار؛ مقابل سپاهان هم رفیعی فیکس است
  • اصرار بیرانوند و انکار مستند پزشکان برای وضعیت دروازه پرسپولیس