Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@13:06:48 GMT

سد سازی ترکیه در چند دهه آینده مغان را لم یزرع می کند

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۶۰۵۰۴

سد سازی ترکیه در چند دهه آینده مغان را لم یزرع می کند

نماینده مردم شهرستان های اردبیل، نمین، نیر و سرعین گفت: با تداوم روال موجود در زمینه تامین حق‌آبه و در صورت اجرا و اتمام سدی در کشور ترکیه، در چند دهه آینده مغان به دشت لم‌یزرع تبدیل می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سبلان‌ما، صدیف بدری پیش از ظهر امروز در نشست با رئیس و اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در سالن جلسات فرودگاه بین المللی اردبیل اظهار کرد: استان اردبیل به عنوان یکی از مهم ترین استان های کشور در بخش تولیدات کشاورزی با تولید بیش از ۴ میلیون تن محصولات کشاورزی که با بهره برداری از پایاب خداآفرین به یک میلیون تن نیز خواهد رسید، به توجه ویژه و جدی در این حوزه نیازمند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات رئیسه و دبیر کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی مجلس افزود: در بخش تولید سیب زمینی از نظر سطح زیر کشت در کشور در رتبه اول هستیم و از سویی پروژه پایاب سد خداآفرین و سایر ظرفیت های آب و هوایی می طلبد که در زمینه حق آبه استان حرکتی جدی و عملی صورت بگیرد.

 نماینده مردم شهرستان های اردبیل، نمین، نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پیگیری های ما در حوزه حق‌آبه به نتیجه مطلوب نرسیده و بخصوص حق‌آبه مغان از ارس، خاطرنشان کرد: بیش از هفت متر خاک زراعی درجه یک در مغان از جمله قابلیت های مهم این منطقه است که باید در تخصیص حق‌آبه از ارس لحاظ شود.

وی با اعلام این هشدار که با تداوم روال موجود در زمینه تامین حق‌آبه و در صورت اجرا و اتمام سدی در کشور ترکیه، در چند دهه آینده مغان به دشت لم‌یزرع تبدیل می شود، افزود: نکته تاسف‌بارتر اینکه در دشت مغان فعلی حتی یک لیتر هم آب شرب برای روستاها و شهرهای مغان تخصیص نیافته است.

بدری یادآوری کرد: دامپروران و کشاورزان ما با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند و در حوزه خرید تضمینی گندم با مشکلاتی مواجه هستیم.

وی عدم ارائه مجوز مرغ گوشتی در استان، ضرورت اختصاص بودجه برای آموزش بهره برداران پایاب سد خداآفرین که به اعتبارات نیاز دارد مهم دانست و گفت:  بازاریابی برای فروش زنجیره محصولات مهم کشاورزی استان که هرساله با مشکلاتی مواجه می شود و  معضل تامین بذر در بین کشاورزان باید مرتفع شود.

این نماینده مجلس اظهار داشت: رفع مشکلات در زمینه کمبود نهاده های دامی و کود از مشکلات پیش روی دامپروران بویژه عشایر استان است و  مشکل بازار سیب زمینی کاران طی برنامه ریزی جامع باید اقدام شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: حق آبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۶۰۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال بیش از ۶ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان اردبیل

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل نوبخت اژدری در جلسه منتخبان جدید هیات مدیره تعاونی زنبورداری استان اردبیل، تعداد کل زنبورستان‌های این استان را بر اساس اطلاعات گردآوری شده در شماری پاییز سال گذشته سه هزار و ۷۱۴ مورد اعلام کرد.
وی بیان کرد: استان اردبیل سال گذشته با تولید هفت هزار و ۴۳۸ تن عسل در رتبه چهارم کشوری استحصال این محصول قرار گرفت.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: بر اساس اطلاعات سرشماری فعالیت زنبورداری استان اردبیل در پاییز سال گذشته، زنبورداران استان با بیش از ۵۰۲ هزار و ۹۶۹ کلنی در حال تولید عسل در استان هستند.
وی میانگین تولید عسل در کلنی‌های مدرن را ۱۴.۷ کیلوگرم و میانگین تولید در کلنی‌های سنتی را ۶.۷ کیلوگرم اعلام کرد و ادامه داد: استان اردبیل قطب کشاورزی و تولید محصول عسل کشور به شمار می‌رود.
اژدری اظهار کرد: ۳۵ درصد اشتغال استان اردبیل مربوط به بخش کشاورزی این استان است و این آمار نشان می‌دهد که یک سوم سهم اشتغال استان مرتبط با فعالیت تولیدی کشاورزی است.
عسل تولید شده در استان اردبیل به علت کوچ زنبورداران به مناطق و ییلاقات پرگل و نیز تهیه عسل در مراتع غنی کوهستان‌های استان از مرغوبیت بالایی برخوردار است.
سالانه حدود ۳۰۰ تن عسل از استان اردبیل به مقصد کشور‌های عراق، ترکیه، کشور‌های حاشیه خلیج فارس و مالزی صادر می‌شود.

دیگر خبرها

  • بحران آب در مغان جدی است
  • تمرینات فشرده آماده سازی ماریو بالوتلی در ترکیه / فیلم
  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • بیکاری معضلی جدی/ ضرورت رفع مشکلات حوزه کشاورزی
  • افزایش مشارکت مردم در حکمرانی و مردمی‌سازی جهش تولید اولویت است
  • مغان طلاست نباید در قواره مس بماند/گمرک بیله سوار نبض اقتصاد مغان
  • ایجاد منطقه آزاد مغان راپیگیری می‌کنم/کشاورزی شاه‌کلید توسعه مغان
  • اردبیل| پای کلاس درس معلمانی که عشق را تفسیر می‌کنند
  • اشتغال بیش از ۶ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان اردبیل
  • رئیس حزب آینده ترکیه با هنیه دیدار و درباره جنگ غزه گفت وگو کرد