Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده پارلمان عراق اقدام آنکارا در آب‌گیری سد ایلیسو را در امتداد تجاوزهای ترکیه علیه حاکمیت کشورش دانست.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس،«فاضل الجابر» نماینده ائتلاف «الفتح» در پارلمان عراق، اقدام ترکیه در آب‌گیری سد «ایلیسو» را امتداد تجاوزهای این کشور علیه حاکمیت عراق دانست.

 سد ایلیسو که در استان ماردین ترکیه  از سال ۲۰۱۸ افتتاح شده، بر روی سرشاخه های رودخانه دجله احداث شده و بزرگترین سد ساخته شده بر روی این رودخانه بوده و پروژه‌ای مهم برای تامین انرژی کشور ترکیه به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهره‌برداری از این سد، بغداد را نگران کرده است زیرا معتقد است که این سد، عراق را با بحران شدید کم‌آبی مواجه می‌کند زیرا رود دجله یکی از دو منبع مهم تامین آب در کل عراق است.

این نماینده عراقی در گفت‌وگو با پایگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد: آغاز آب‌گیری سد ایلیسو  به میزان ۵۰ درصد بر سهم آبه عراق تاثیر می‌گذارد و اقدام آنکارا در آب‌گیری این سد، در ادامه تجاوزهای ترکیه علیه حاکمیت عراق، محسوب می‌شود.

وی با اشاره ارزش ۱۸ میلیارد دلاری مبادلات تجاری بغداد و آنکارا افزود: دولت عراق باید از برگه مبادلات تجاری با ترکیه به عنوان اهرم فشار بر ترکیه و جلوگیری از استفاده آن از سهم آبه کشورمان استفاده کند.

کارشناسان معتقدند، سد ایلیسو که ظرفیت آن سه برابر بزرگترین سد ایرانی یعنی کرخه را دارد؛ موجب تشدید بیابان زایی، فرسایش زمین و خشکی اغلب تالاب‌های اطراف به ویژه تالاب هورالهویزه عراق می‌شود و به دلیل جلوگیری از  ورود آب به میزان قبلی به دجله و فرات، آسیبهای زیست محیطی متعددی به همراه خواهد داشت.

دو سال پیش، همزمان با آبگیری یک هفته‌ای آنکارا در این سد، عراق به دلیل کم شدن حق آبه خود از رود دجله از ترکیه شکایت کرد و پس از آن آنکارا مجبور به متوقف کردن فعالیت های خود در این سد شد و اکنون بار دیگر این امر می‌تواند به شکایت بغداد علیه آنکارا منجر شود.

این در حالی است که ترکیه  از ۱۴ ژوئن گذشته عملیات گسترده با نام «پنجه عقاب» و از ۱۷ ژوئن عملیات «چنگال ببر» را در شمال عراق،  با هدف نابودی عناصر حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) آغاز کرده است که با اعتراض شدید دولت بغداد و مقامات مسئول عراقی مواجه است اما آنکارا بی‌توجه به این اعتراض‌ها به نقض حاکمیت عراق، تاکید دارد که به عملیات خود ادامه دهد.

پ‌.ک‌.ک که از نظر ترکیه، اتحادیه اروپا و آمریکا تروریستی شناخته می‌شود، بعد از شکستن توافق آتش‌بس با آنکارا، درگیری مسلحانه با دولت مرکزی ترکیه را از سر گرفت و طبق آمار دولتی، تاکنون بیش از ۴۰ هزار نفر در جریان عملیات‌ پ.‌ک.‌ک جان خود را از دست داده‌اند.

گفته می‌شود که آنکارا پس از به دست گرفتن کنترل منطقه «هافتانین»، به دنبال ایجاد یک منطقه امن و حائل به عمق ۴۰ تا ۵۰ کیلومتر در داخل مرزهای عراق است.

 «جمال فاخر» نماینده عضو ائتلاف «سائرون» پیشتر از پارلمان عراق خواسته بود تا نشستی فوق‌العاده برای بررسی این اقدام ترکیه برگزار کند و به دولت اختیار تام دهد تا از تمامی برگه‌های فشار خود علیه آنکارا استفاده کند و به تجاوزهای مکرر آن به زمین و آسمان عراق پایان دهد.

وی قطع روابط اقتصادی، اخراج شرکت‌های ترکی فعال در عراق، بستن سفارت عراق در ترکیه و اخراج سفیر ترکیه در بغداد و ارائه دادخواست رسمی به شوری امنیت به منظور برگزاری نشستی فوق‌العاده درباره این مسأله را از جمله گزینه‌های بغداد برای پاسخ‌گویی به تجاوزهای مستمر آنکارا اعلام کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عراق پارلمان عراق حاکمیت عراق آب گیری سد سد ایلیسو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۹۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه تمام روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بلومبرگ، پس از ادعای تل‌آویو مبنی بر اینکه آنکارا نیز مانع دسترسی کشورهای ثالث به بنادر ترکیه جهت تجارت با اسراییل شده است، ترکیه روابط تجاری خود با رژیم صهیونیستی به طور کامل به حالت تعلیق درآورد.

بلومبرگ به نقل از دو مقام ترکیه‌ای آگاه به امور مدعی شد که تمام صادرات و واردات ترکیه به مقصد و از مبدا اسراییل، تعلیق شده است.

یسرائیل کاتز، وزیر خارجه صهیونیست‌ها به طور جداگانه مدعی شد که آنکارا همچنین اقدام به ممانعت از واردات و صادرات مرتبط با اسراییل در بنادر ترکیه کرده است. وی با متهم کردن آنکارا به نقض توافقات تجاری با تل‌آویو، گفت که به «وزارت خارجه اسراییل دستور داده است تا با تمرکز بر سایر کشورها، به‌دنبال جایگزین باشند.»

وزیر خارجه صهیونیست‌ها درباره اینکه کدام بنادر ترکیه از مراودات تجاری با تل‌آویو ممانعت به عمل آورده‌اند، شفاف‌سازی نکرد. به گفته یک منبع دیپلماتیک به المانیتور، وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در حال حاضر تاثیرات تصمیم ترکیه درباره توقف صادرات را تایید کرده است.

ترکیه در ماه آوریل اعلام کرد این کشور تا زمان اعلام آتش‌بس در نوار غزه، صادرات طیف گسترده‌ای از محصولات خود را به اسراییل محدود خواهد کرد. براساس اعلام وزارت تجارت ترکیه، این محدودیت ۵۴ محصول مختلف شامل آهن، سنگ مرمر، فولاد، سیمان، آلومینیوم، آجر، کود شیمیایی، تجهیزات ساختمانی و همچنین سوخت موشک و هواپیما را شامل می‌شود.

کد خبر 6095330

دیگر خبرها

  • ترکیه به توقف تجارت با اسرائیل تا زمان آتش بس دائمی غزه ادامه می‌دهد
  • ترکیه همه روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد
  • جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا/عراق با بازیکن مس رفسنجان به المپیک رسید
  • صعود عراق به المپیک برای نویدکیا گران‌ تمام شد
  • ترکیه تمام روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد
  • سیل و آب‌گرفتگی در خیابان‌های آنکارا + فیلم
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • بارش سیل آسا در پایتخت ترکیه
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟